GroovyMAME/UME for dummies

Everything Emulator related
User avatar
Shadolf
Posts: 290
Joined: November 6th, 2014, 12:20 pm
Location: South Germany
eBay: 1984indigo

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by Shadolf »

Hi everyone,
i have still GroovyMAME arcade only 0.192 on my setup and i thought it´s time for an update.
Now i have no clue about any changes since my version. Can i just update my MAME folder and it´s ok, or is there anything else to do?
I use it with a Toshiba PF and crt_emudriver_&_tools_2.0_beta_11_12.6_W.7.8.10-64.
Any help would be appriciated.
User avatar
keropi
Posts: 305
Joined: January 14th, 2016, 6:04 pm
Location: Greece
eBay: sainshov

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by keropi »

just update groovy + romset most likely you'll be OK
if you see anything weird then update the crtemudriver as well
I am also stuck in 0.192 :lol: I am too bored to update anything atm :shifty:
User avatar
Andypc
Posts: 330
Joined: November 9th, 2008, 11:30 pm
Location: Ilford, Essex
eBay: Andyapc
Initials: APC

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by Andypc »

Does anyone have a recent build of Groovymame (i.e 0.213, 0.214) with the No Nag diff applied?
“You can have it any colour you want, so long as it’s black.” Henry Ford
Wanted:- Tehkan World Cup cab
User avatar
keropi
Posts: 305
Joined: January 14th, 2016, 6:04 pm
Location: Greece
eBay: sainshov

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by keropi »

Andypc wrote:
October 26th, 2019, 1:21 MP
Does anyone have a recent build of Groovymame (i.e 0.213, 0.214) with the No Nag diff applied?
here you go mate: https://b4nd1t0.blogspot.com/
User avatar
matt5cott
Posts: 212
Joined: August 18th, 2008, 12:18 pm
Location: Nottinghamshire
eBay: matt5cott
Initials: MAT
Contact:

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by matt5cott »

I'm trying to get a setup together that runs in 640x480 as default for the menu (Tosh PF Tri-sync) but switches to 15k as required, or runs at 15k for the menu and switches to 640x480/31k as required!



Basically I'd like normal 15k stuff to run, and be able to get demul and other 31k stuff selectable and running. I have an Irken tri-sync helper I can put in line, but is this plausible or asking too much?

edit - setup is win10, 200ge CPU, 7950 GPU.
ImageImage twitter - MilkmanHeroImage
User avatar
Dache
Posts: 178
Joined: June 2nd, 2013, 2:36 am
Location: Leeds, UK
Contact:

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by Dache »

Someone who knows better than me can go into more detail (or correct me if I'm wrong), but I believe switching between 15k and 31k while the monitor is powered is not recommended as it could damage the chassis. I think you need to just pick one or the other, and down/upscale as needed.
User avatar
markedkiller78
Pony fucker
Posts: 7350
Joined: August 17th, 2008, 6:53 pm
Location: Glasgow
eBay: markedkiller78
Initials: MAL

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by markedkiller78 »

Nah, the auto switching monitors are fine dealing with resolutions within range
Image
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 12806
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by cools »

Personally I would run everything in 31k with software scanlines.
Image
User avatar
matt5cott
Posts: 212
Joined: August 18th, 2008, 12:18 pm
Location: Nottinghamshire
eBay: matt5cott
Initials: MAT
Contact:

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by matt5cott »

cools wrote:
June 8th, 2020, 10:01 MP
Personally I would run everything in 31k with software scanlines.
Thanks cools, will the setup be "better" in 15k though, I mean, are 31k + software scanlines going to be discernible from "proper" 15k do you know?
ImageImage twitter - MilkmanHeroImage
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 12806
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS

Re: GroovyMAME/UME for dummies

Post by cools »

I couldnt tell the difference on a Toshiba PF, ran it that way for years.

You can 100% tell the difference between a 15k only monitor and 15k on a trisync whether native or software scanlines, but 15k and 31k software on a trisync... look the same to me.
Image
Post Reply