Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Arcade cabinet hardware and accessories
Post Reply
User avatar
garrz32
Posts: 322
Joined: January 1st, 2009, 7:41 pm
Location: Aberdeen

Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by garrz32 » March 13th, 2019, 8:45 pm

I have an original PSU fitted in one of my Egret II , I've taking some voltage readings unloaded and I can't get the 5+v lower than 5.71v , if I turn the pot the other way the voltage does go up, fully the other way won't go lower than 5.71v

I've checked the 12v and that reads 11.7v , worth getting the Caps replaced?

User avatar
yosai
280bpm's too slow
Posts: 3633
Joined: August 17th, 2008, 5:00 pm
Location: London
eBay: yosai

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by yosai » March 13th, 2019, 9:38 pm

garrz32 wrote:
March 13th, 2019, 8:45 MP
've taking some voltage readings unloaded
Measure the PSU voltages under load.

User avatar
garrz32
Posts: 322
Joined: January 1st, 2009, 7:41 pm
Location: Aberdeen

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by garrz32 » March 13th, 2019, 9:46 pm

Under load they are fine, comes in at 4.8v .. Keep reading it should be 5.00 before load and it then adjust settings under load .

User avatar
nem
Posts: 1366
Joined: August 17th, 2008, 6:59 pm
Location: Finland

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by nem » March 14th, 2019, 3:41 pm

garrz32 wrote:
March 13th, 2019, 9:46 MP
Under load they are fine, comes in at 4.8v .. Keep reading it should be 5.00 before load and it then adjust settings under load .
That's wrong. It doesn't matter what the voltage is if there's no load. Connect a board and adjust to 5V.

User avatar
markedkiller78
Pony fucker
Posts: 7248
Joined: August 17th, 2008, 6:53 pm
Location: Glasgow
eBay: markedkiller78
Initials: MAL

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by markedkiller78 » March 14th, 2019, 3:54 pm

^ what he said.
Image

User avatar
garrz32
Posts: 322
Joined: January 1st, 2009, 7:41 pm
Location: Aberdeen

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by garrz32 » March 14th, 2019, 6:58 pm

Cheers fellas, that's put my mind to rest :thumbupright:

User avatar
zak
Posts: 854
Joined: October 19th, 2014, 1:35 pm
Location: UK
eBay: NA

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by zak » March 14th, 2019, 7:09 pm

You should still get that 20+ year old PSU recapped bud :awe:

User avatar
markedkiller78
Pony fucker
Posts: 7248
Joined: August 17th, 2008, 6:53 pm
Location: Glasgow
eBay: markedkiller78
Initials: MAL

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by markedkiller78 » March 14th, 2019, 7:50 pm

If it ain’t broke, fix it until it is 8-)
Image

User avatar
geotrig
Potato!
Posts: 6547
Joined: December 5th, 2008, 1:14 pm
Location: ._.
eBay: ._.

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by geotrig » March 14th, 2019, 8:08 pm

markedkiller78 wrote:
March 14th, 2019, 7:50 MP
If it ain’t broke, fix it until it is 8-)
:lol:
Image

<trk>:I remember catching a big fat one and my friend said "throw it back in, that one already tastes like wood"

User avatar
zak
Posts: 854
Joined: October 19th, 2014, 1:35 pm
Location: UK
eBay: NA

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by zak » March 14th, 2019, 8:18 pm

markedkiller78 wrote:
March 14th, 2019, 7:50 MP
If it ain’t broke, fix it until it is 8-)
Ha! :awe: I had a NOS looking Capcom cute PSU. Sent it to Grant and it was leaky as ****.

Same with my Neo19 PSU. I wouldn't attempt it myself mind you :oops:

User avatar
garrz32
Posts: 322
Joined: January 1st, 2009, 7:41 pm
Location: Aberdeen

Re: Egret 2 PSU ( original) can't adjust the voltage.

Post by garrz32 » March 14th, 2019, 9:37 pm

zak wrote:
March 14th, 2019, 7:09 MP
You should still get that 20+ year old PSU recapped bud :awe:
On my list of things to do pal :)

Post Reply