NESICAxLIVE Bootlegging?

Coin-operated games and arcades.
User avatar
Zanzabar
Posts: 4
Joined: May 17th, 2016, 6:51 am
Location: So.Cal

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Zanzabar » May 18th, 2016, 2:30 am

If possible,i'm going to bump this thread just a teensy bit

On the more than likely off chance that my arcade gets denied access to the NESiCA service,is there a way to emulate Groove Coaster data locally?

The owner and myself have GC2:Heavenly Festival in our possession and people have fallen in love with it,however I have to let people know several times throughout the day that without it being online and active,a lot of the features are unavailable and the amount of retention that the machine generates is almost zero.I would love to have something similar to what Programmed World offered for our customers.
Thanks for keeping arcades alive
-The Management

User avatar
badwhite40
Posts: 26
Joined: October 11th, 2013, 3:49 pm
Location:

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by badwhite40 » June 8th, 2016, 4:05 pm


Braintrash
Posts: 427
Joined: February 17th, 2011, 6:31 pm
Location: Paris, France
eBay: yuu_madrigal

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Braintrash » June 8th, 2016, 4:19 pm

Selling for €800. :lol:

And of course, on Neo-Arcadia, where people are already moaning, before setting up a group buy, with one buying it and all the others bootlegging it then. It's going to be some nice fun and war. :awe:

Asure
Posts: 570
Joined: April 17th, 2013, 5:16 pm
Location: Netherlands
eBay: asure_nl

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Asure » June 10th, 2016, 11:59 am

You "download the games from internet".
But, there's no public dumps of many of the high-end games available atm. So how would this have worked out? Planned leaks?

Dexa
Posts: 144
Joined: March 21st, 2011, 8:45 pm
Location: Germany

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Dexa » June 10th, 2016, 2:32 pm

Asure wrote:You "download the games from internet".
But, there's no public dumps of many of the high-end games available atm. So how would this have worked out? Planned leaks?
was wondering that too - most if not all nesica exclusive stuff is not publicly available.

User avatar
nem
Posts: 1482
Joined: August 17th, 2008, 6:59 pm
Location: Finland

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by nem » June 10th, 2016, 3:02 pm

Public leaks could cause unwanted attention from other interested developers! I'm sure 800 euros buys you some super special insider status.

Asure
Posts: 570
Joined: April 17th, 2013, 5:16 pm
Location: Netherlands
eBay: asure_nl

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Asure » June 10th, 2016, 9:01 pm

Well, the 800 is a small price for ops. Router + monthly fees + credits all flow into Taito's pockets for this system.
For games, 800/32 = 25 per game is not too expensive. I'd gladly pay €25 to play Akai Katana Shin Arcade version. This is not available anywhere else except Xbox. Maybe a pay-per-game model would follow someday? :awe:

User avatar
Jackalus
Please Continue...
Posts: 54
Joined: June 27th, 2011, 9:11 am
Location: Finland
eBay: c0de187

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Jackalus » June 13th, 2016, 12:29 pm

Asure wrote:Well, the 800 is a small price for ops. Router + monthly fees + credits all flow into Taito's pockets for this system.
For games, 800/32 = 25 per game is not too expensive. I'd gladly pay €25 to play Akai Katana Shin Arcade version. This is not available anywhere else except Xbox. Maybe a pay-per-game model would follow someday? :awe:
-
Last edited by Jackalus on June 13th, 2016, 6:15 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Shou
Posts: 568
Joined: August 25th, 2009, 4:45 am
Location: Central Tokyo, Japan, Asia, Earth, Solar System, Milky Way
Initials: SHO

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Shou » June 13th, 2016, 3:51 pm

Jackalus wrote:
Asure wrote:Well, the 800 is a small price for ops. Router + monthly fees + credits all flow into Taito's pockets for this system.
For games, 800/32 = 25 per game is not too expensive. I'd gladly pay €25 to play Akai Katana Shin Arcade version. This is not available anywhere else except Xbox. Maybe a pay-per-game model would follow someday? :awe:
Well it's not available here in EU or in the USA. Also Taito is pretty much dead, SF5 and new KOF are neither coming to arcade. Square Enix (Owner is Taito) is concentrating in home markets now and seems to abandon Arcades. :mad:
Nesica is available in the US at Round 1.

SF5 is coming to the arcade in its next incarnation. Sony is blocking the current release since they helped fund it.

User avatar
Jackalus
Please Continue...
Posts: 54
Joined: June 27th, 2011, 9:11 am
Location: Finland
eBay: c0de187

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Jackalus » June 13th, 2016, 6:15 pm

Shou wrote:
Jackalus wrote:
Asure wrote:Well, the 800 is a small price for ops. Router + monthly fees + credits all flow into Taito's pockets for this system.
For games, 800/32 = 25 per game is not too expensive. I'd gladly pay €25 to play Akai Katana Shin Arcade version. This is not available anywhere else except Xbox. Maybe a pay-per-game model would follow someday? :awe:
Well it's not available here in EU or in the USA. Also Taito is pretty much dead, SF5 and new KOF are neither coming to arcade. Square Enix (Owner is Taito) is concentrating in home markets now and seems to abandon Arcades. :mad:
Nesica is available in the US at Round 1.

SF5 is coming to the arcade in its next incarnation. Sony is blocking the current release since they helped fund it.
Very good to hear :D

planexcvs
Posts: 29
Joined: June 7th, 2010, 7:46 am
Location: Southern California, USA
eBay: came-hal

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by planexcvs » July 1st, 2016, 10:01 pm

Is this emulator good to work on all revisions of the TTX2? Particularly the earlier ones... (205A, 207A, 208A, etc.)

User avatar
Jackalus
Please Continue...
Posts: 54
Joined: June 27th, 2011, 9:11 am
Location: Finland
eBay: c0de187

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Jackalus » July 4th, 2016, 8:19 am

planexcvs wrote:Is this emulator good to work on all revisions of the TTX2? Particularly the earlier ones... (205A, 207A, 208A, etc.)
Yes but i seriously beefed up my TX2. Q6600 quad core CPU and 4GB RAM. This setup can run any RingEdge1/2 game too I guess, will do some tests in coming weeks.

Now with Q6600 Ibara on MAME for example works without lag and with default CPU lag like hell.

Total cost of upgrade: 40€ :lol:

Eddierang
Posts: 86
Joined: September 1st, 2008, 5:24 am
Location: Houston, TX USA

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Eddierang » July 27th, 2016, 3:50 am

Shou, I thought that Capcom wasn't planning on doing incarnations of SF5 like they did with SF4, were just going to expand on SF5 or did you hear something from Capcom that says otherwise. SF5 does need an arcade version.

Eddierang
Posts: 86
Joined: September 1st, 2008, 5:24 am
Location: Houston, TX USA

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Eddierang » July 27th, 2016, 3:59 am

Jackalus, did you buy the server in order to get these games? If so, where did you get yours?

Asure
Posts: 570
Joined: April 17th, 2013, 5:16 pm
Location: Netherlands
eBay: asure_nl

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Asure » July 27th, 2016, 10:23 am

No games.
Nothing public.
Emulator useless ;)

Does this work on a similar pc with rs 485 converter on com2?

User avatar
orio1
Posts: 125
Joined: October 31st, 2013, 9:45 pm
Location: Melbourne Australia
eBay: e.bay
Initials: OEO

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by orio1 » July 27th, 2016, 5:08 pm

:awe: :awe: :awe:....

Dexa
Posts: 144
Joined: March 21st, 2011, 8:45 pm
Location: Germany

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Dexa » November 20th, 2016, 9:47 am

many games got posted publicly with the loader / dlls included in the last days ... time to check the usual places if you are interested :awe:

TurboIIFC
Posts: 2
Joined: August 12th, 2016, 6:56 pm
Location: Texas

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by TurboIIFC » December 14th, 2016, 4:45 pm

F Jackalus. FREE WORLD...

engdahl
Please Continue...
Posts: 4
Joined: April 21st, 2017, 12:08 pm
Location: Stockholm, Sweden
eBay: danielnilsson
Initials: NIZ
Contact:

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by engdahl » June 15th, 2017, 11:18 am

Has there been some progress made on this? I have been thinking about having a Groove Coaster setup with physical controls at home for some time now but I don't know if it is even remotely possible. Maybe using the Android-version with some sort of video output to a vertically mounted monitor/TV and controls mapped to a DIY'd control panel? Anyone think this could be made? Running the real arcade version would obviously be preferred.

User avatar
Shou
Posts: 568
Joined: August 25th, 2009, 4:45 am
Location: Central Tokyo, Japan, Asia, Earth, Solar System, Milky Way
Initials: SHO

Re: NESICAxLIVE Bootlegging?

Post by Shou » June 18th, 2017, 8:01 am

engdahl wrote:Has there been some progress made on this? I have been thinking about having a Groove Coaster setup with physical controls at home for some time now but I don't know if it is even remotely possible. Maybe using the Android-version with some sort of video output to a vertically mounted monitor/TV and controls mapped to a DIY'd control panel? Anyone think this could be made? Running the real arcade version would obviously be preferred.
Buy the cabinet, it doesn't require Nesica to run.

Post Reply