Naomi net dimm doesn't work + Piforce

PCB problems and fixes
Post Reply
User avatar
@Alaska-
Posts: 125
Joined: February 1st, 2009, 2:22 pm
Location: Italy

Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by @Alaska- » May 6th, 2015, 6:10 pm

tried many combination and definitely the net dimm is the problem (?)

my naomi mobo + working netdimm (4.01) - success
my raspberry + working naomi and netdimm (4.01) - success
working naomi mobo + my netdimm - same s*it

since i used to netboot properly via router in the past i simply don't know what could be the problem right now since is also possible to net boot with my current firmware which is 3.03 (as shown in an youtube video)

what could be the problem?
should i definitely trush the dimm in the bin?

User avatar
@Alaska-
Posts: 125
Joined: February 1st, 2009, 2:22 pm
Location: Italy

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by @Alaska- » May 28th, 2015, 2:39 pm

no one? P_P

User avatar
DaveyD
Posts: 292
Joined: December 9th, 2014, 7:14 am
Location: Grimsby, UK
eBay: Dr_Daph
Initials: DPD

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by DaveyD » May 28th, 2015, 3:41 pm

If it will netboot from a router on a network, then could the problem be something as simple as wrong ip addresses being used with the Pi setup?

User avatar
@Alaska-
Posts: 125
Joined: February 1st, 2009, 2:22 pm
Location: Italy

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by @Alaska- » May 29th, 2015, 8:37 pm

nope
none of that, ip is correctly set naomi side to match the on used by the rasp to comunicate

User avatar
kazuo
Posts: 382
Joined: November 3rd, 2008, 7:18 am
Location: Phuket

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by kazuo » June 6th, 2015, 8:33 am

Could you be more specific about the error(s)/issue(s) you're experiencing?

I just spent 2.5 hours messing around with multiple NetDIMMs, BIOSes, null PICs and a PiForce that I think I have probably ironed out most of the obvious issues. :awe:

User avatar
@Alaska-
Posts: 125
Joined: February 1st, 2009, 2:22 pm
Location: Italy

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by @Alaska- » June 23rd, 2015, 11:43 pm

Basically i can't netboot with raspberry with my setup
even if both rasp and netdimm have the same ip i got a connection failed error
also after a while it stay up and running with nothing to do
the naomi give me error 31 if i remember correctly now.

Once i could net boot via pc now i can't anymore.

Asure
Posts: 570
Joined: April 17th, 2013, 5:16 pm
Location: Netherlands
eBay: asure_nl

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by Asure » July 1st, 2015, 2:27 pm

@Alaska- wrote:Basically i can't netboot with raspberry with my setup
even if both rasp and netdimm have the same ip i got a connection failed error
Both devices need to have a unique IP address.
If you set your pi to 192.168.1.100
set your naomi to 192.168.1.101
and pc to 192.168.1.102
and so on.
max .254

User avatar
@Alaska-
Posts: 125
Joined: February 1st, 2009, 2:22 pm
Location: Italy

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by @Alaska- » July 27th, 2015, 9:22 pm

on the pi you only have 4 ips to choose
192.168.1.1 to 4
that is the target ip the raspberry try to comunicate with which is needed to be set on the naomi

the ip you are referring to are to be set where, exactly?

Asure
Posts: 570
Joined: April 17th, 2013, 5:16 pm
Location: Netherlands
eBay: asure_nl

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by Asure » July 27th, 2015, 9:38 pm

Then, set the pi's (own) ip adres to 192.168.1.1 by configuring it. (lcd?)
And use test mode on the dimm/naomi to set the dimm board to 192.168.1.2

On the PI the set the target to 192.168.1.2.
Save everything. Reboot everything.
Then the setup should work. Again, as i said, each device has a unique IP adress.

Note, If you cannot configure anything on the pi, we can assume it has an IP adress in the range of 192.168.1.5 -> 192.168.1.254
Then just use test mode on the naomi to set the dimm IP using service/test buttons to 192.168.1.1
Set to static ip, not DHCP, IP 192.168.1.1, subnetmask 255.255.255.0

Lurker
Posts: 4
Joined: July 17th, 2015, 2:53 am
Location: United States

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by Lurker » July 28th, 2015, 6:07 pm

DaveyD wrote:If it will netboot from a router on a network, then could the problem be something as simple as wrong ip addresses being used with the Pi setup?
Dont you need a cross over cable if NOT using a router?

User avatar
kazuo
Posts: 382
Joined: November 3rd, 2008, 7:18 am
Location: Phuket

Re: Naomi net dimm doesn't work + Piforce

Post by kazuo » August 20th, 2015, 3:58 am

I've had multiple people tell me it doesn't matter, because the ports are auto-sensing, but netbooting from a Pi never works for me without a switch in between the Pi and the DIMM, or a crossover cable.

Using a standard ethernet cable without a switch has never worked for me successfully.

Post Reply