Is a Windy chassis running on a Astro City tube?

For monitor related issues
Post Reply
User avatar
Wurstkopp
Mister Dick Statue
Posts: 702
Joined: March 26th, 2009, 6:50 pm
Location: Hamburg, Germany
eBay: nachmittagsprogramm
Initials: NIK

Is a Windy chassis running on a Astro City tube?

Post by Wurstkopp » October 28th, 2009, 11:47 am

Hi,

I recently bought a Windy that has a non original A68KJU96X tube with a MS8-29 chassis out of an Astro City running in it. The seller is willing to change the original Toshiba chassis against the MS8-29.

Since all the neck breaks on the Windy monitors I thought that maybe somebody knows if the Toshiba PB-6643-chassis will run on the A68KJU96X tube?

User avatar
zorahk
AO Awards 2009 Winner
Posts: 511
Joined: September 9th, 2009, 1:48 am
Location:

Re: Is a Windy chassis running on a Astro City tube?

Post by zorahk » October 28th, 2009, 5:46 pm

It should. They both take the rodotron 666a which leads me to believe the yoke specs are the same.

No guarantees though.
хорошо!

Ordyne
Posts: 72
Joined: October 9th, 2008, 9:09 am
Location: Barnsley, South Yorkshire

Re: Is a Windy chassis running on a Astro City tube?

Post by Ordyne » October 29th, 2009, 7:34 am

You're probably going to get size problems.

The 666 chassis are made with large tolerances on them to work on many scan coils, the original chassis they replace aren't..

Also the CRT number has very little to do with if a chassis will work on the tube, a large number of tubes are compatible, its the scan coil that's the issue.
Craig Walker • Giz10p • http://www.giz10p.co.uk

Specialists In Amusement Equipment Spares & Repairs

oxtsu
Posts: 82
Joined: September 15th, 2008, 12:16 pm
Location: USA
eBay: oxtsu
Initials: O.X

Re: Is a Windy chassis running on a Astro City tube?

Post by oxtsu » October 29th, 2009, 10:53 am

I thought about trying this swap on my Egret 29 (MS8), but ultimately decided against it.

via Jomac:

Yes it will work , but there may be a slight pin cushion issue , also you will need to put a 1K ohm resistor across the Vertical or you will see some tearing ( missing lines ) in the picture.
I would solder this resistor under the chassis itself where the yoke plugs in .

The Toshiba [PB-6643] chassis would connect straight to the MS9-29 Tube but needs the resistor to be used on the MS8-29 tubes as the Yokes are different.

User avatar
Wurstkopp
Mister Dick Statue
Posts: 702
Joined: March 26th, 2009, 6:50 pm
Location: Hamburg, Germany
eBay: nachmittagsprogramm
Initials: NIK

Re: Is a Windy chassis running on a Astro City tube?

Post by Wurstkopp » October 29th, 2009, 4:52 pm

Thanks for your replies, guys! :) I think I stay with the Nanao-chassis then since the picture is really nice now and I don't want to risk anything. Don't want to be without proper picture ever again... :roll: :D

Post Reply