Tosh A68KJU96X Nanao MS8 -> MS9 swap

For monitor related issues
Post Reply
Benimaru
Posts: 36
Joined: October 12th, 2018, 8:23 pm
Location: Germany
eBay: extension55
Initials: PDG

Tosh A68KJU96X Nanao MS8 -> MS9 swap

Post by Benimaru » June 5th, 2019, 8:02 pm

Well, simple question, because I'm a bloody noob with chassis swaps:
I received a Toshiba A68KJU96X tube with a Nanao MS8 chassis and would like to swap it with a already deep cleaned MS9, which I have in another cab.
Would this combo be a plug and play setup? Or is there a deeper knowlege needed?

User avatar
grantspain
Tech Head
Posts: 4401
Joined: August 17th, 2008, 4:23 pm
Location: down south

Re: Tosh A68KJU96X Nanao MS8 -> MS9 swap

Post by grantspain » June 5th, 2019, 8:34 pm

it will work but yoke connectors are different, ms9 uses 2 x 2 pin connectors and one of those has a narrower gauge for the vertical header

User avatar
yosai
280bpm's too slow
Posts: 3642
Joined: August 17th, 2008, 5:00 pm
Location: London
eBay: yosai

Re: Tosh A68KJU96X Nanao MS8 -> MS9 swap

Post by yosai » June 5th, 2019, 8:42 pm

I've got an ms9 chassis on an ms8 tube and it works fine (as above) but the image is quite narrow. CPS3 for example will not fit the screen. Wider games like CPS2 are fine.

Benimaru
Posts: 36
Joined: October 12th, 2018, 8:23 pm
Location: Germany
eBay: extension55
Initials: PDG

Re: Tosh A68KJU96X Nanao MS8 -> MS9 swap

Post by Benimaru » June 5th, 2019, 9:09 pm

So it works, but I have to live with a not 100% accurate picture? :/
Guess I will stick with the MS8 then, thanks guys!

User avatar
copados33
Posts: 449
Joined: March 20th, 2013, 1:30 pm
Location: Uruguay South America
eBay: psycho-q

Re: Tosh A68KJU96X Nanao MS8 -> MS9 swap

Post by copados33 » June 12th, 2019, 7:29 am

yosai wrote:
June 5th, 2019, 8:42 MP
I've got an ms9 chassis on an ms8 tube and it works fine (as above) but the image is quite narrow. CPS3 for example will not fit the screen. Wider games like CPS2 are fine.

I'm not sure about this, I swapped the the h.s pin to the wide position then adjusted the "h.size limit" pot a bit and all of the games I have tried so far fill the screen no problem, cps3 included.

p.s: when you touch h.size limit its most likely that you will also need to adjust pin cushion.

Post Reply