Egret 2 issue with SH3 board

For monitor related issues
User avatar
Rezwalker
Posts: 23
Joined: March 26th, 2012, 2:01 am
Location:

Egret 2 issue with SH3 board

Post by Rezwalker »

Hi guys

i got a small issue with my E2
did a full cap kit today everything went smoothly
it did correct the shacking issue and fix the goe issue too

but it didnt fix a small coloring issue i have
i made a couple of picture to show you guys to get some intel on how to fix it before i begin messing with the chassis
As you can see on the left side of the screen its a bit more darker or purple ish and i find it annoying
is it fixable by a external degauss since the E2 as auto degauss
or by turning a knob on the chassis
thx for your input

Image
Image
Last edited by Rezwalker on October 18th, 2018, 10:20 pm, edited 1 time in total.
User avatar
wigsplitta
Savile's alibi
Posts: 1091
Joined: December 11th, 2008, 11:38 am
Location: Fareham / Crawley

Re: Egret 2 issue

Post by wigsplitta »

I think that's the game PCB, rather than the E2 tube/chassis. I've seen the same stripe on a couple of different Mushi Futari pcbs, and it is exactly the same on different cabs.
The pic below shows something similar:
IMG_5494.jpg
I Got PAID...
ウィッグスプリッター - スーパーガレージゲームセンター。
User avatar
zak
Posts: 1261
Joined: October 19th, 2014, 1:35 pm
Location: UK
eBay: NA

Re: Egret 2 issue

Post by zak »

@Rezwalker, do any other games exhibit this issue?
User avatar
Rezwalker
Posts: 23
Joined: March 26th, 2012, 2:01 am
Location:

Re: Egret 2 issue

Post by Rezwalker »

Yeah i saw it first when i got my ddp dfk bl in the first stage

But tonight il try every pcb i have to be sure

Rez
User avatar
Rezwalker
Posts: 23
Joined: March 26th, 2012, 2:01 am
Location:

Re: Egret 2 issue

Post by Rezwalker »

alright after ttesting it with 5 more pcb ..

ddp doj no issue
Guwange No issue
Esp Rade no issue
DDp Sdoj Issue :eh:
ddp dfk bl Issue :eh

so pretty much only issue with SH3 board ...
is it fixable ???

i am cluless
User avatar
Rezwalker
Posts: 23
Joined: March 26th, 2012, 2:01 am
Location:

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by Rezwalker »

and tested the sh3 in my NaC and no black line

:roll:
User avatar
radiantsvgun
Posts: 214
Joined: January 13th, 2009, 9:20 pm
Location: Georgia, USA
eBay: Radiantsvgun
Initials: RIC

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by radiantsvgun »

Are you using the 29T in the egret 2? I have a few boards that don't play well with that chassis for whatever reason. I put a regular ms9-29 in and no problems. I've owned two of the 29T and both have had those problems.
User avatar
wigsplitta
Savile's alibi
Posts: 1091
Joined: December 11th, 2008, 11:38 am
Location: Fareham / Crawley

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by wigsplitta »

Rezwalker wrote:
October 19th, 2018, 3:30 am
and tested the sh3 in my NaC and no black line

:roll:
Interesting :think:
I tried on an E2 and then a NAC - same line. I also saw the line on a different board in a Windy!
I'll have a go in a couple of different cabs and see if there's a particular setup that does/doesn't show it
I Got PAID...
ウィッグスプリッター - スーパーガレージゲームセンター。
User avatar
geotrig
Potato!
Posts: 6754
Joined: December 5th, 2008, 1:14 pm
Location: ._.
eBay: ._.

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by geotrig »

I'm not sure if i have a line that pronounced as above. but i didnt think it was out of the ordinary either as that cave screen is possibly the worst vaselineo vision white screen there is.
Image

<trk>:I remember catching a big fat one and my friend said "throw it back in, that one already tastes like wood"
User avatar
SuperPang
Master or Universe
Posts: 10185
Joined: August 16th, 2008, 2:45 pm
Location: UK
Contact:

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by SuperPang »

The moving black line at the left/top is a common thing with CV1000 on MS9s. PGM2 does it as well weirdly. You can overscan it using a combination of the monitor pots and PCB settings.

I'm not sure that's what Rezwalker's talking about though is it?
User avatar
wigsplitta
Savile's alibi
Posts: 1091
Joined: December 11th, 2008, 11:38 am
Location: Fareham / Crawley

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by wigsplitta »

SuperPang wrote:
October 19th, 2018, 12:29 pm
The moving black line at the left/top is a common thing with CV1000 on MS9s. PGM2 does it as well weirdly. You can overscan it using a combination of the monitor pots and PCB settings.
I'm not sure that's what Rezwalker's talking about though is it?
I think you're correct. The moving black line is visible on different games but can be easily hidden/scanned out as it's the very outer screen border.
I think rez (and me) is referring to a band of discolouration that creeps well into the picture for the length of the screen:
E2 screen 1.jpg
E2 screen 2.jpg
I Got PAID...
ウィッグスプリッター - スーパーガレージゲームセンター。
User avatar
Rezwalker
Posts: 23
Joined: March 26th, 2012, 2:01 am
Location:

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by Rezwalker »

in my E2 its a MS9-29T :-o

damn now i need to look out for a 29S
User avatar
yosai
Windy City
Posts: 3808
Joined: August 17th, 2008, 5:00 pm
Location: London
eBay: yosai

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by yosai »

The screen curvature is different but the chassis should work with the Toshiba tube.
User avatar
Rezwalker
Posts: 23
Joined: March 26th, 2012, 2:01 am
Location:

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by Rezwalker »

but its weird thats only on cv1000 board
User avatar
zak
Posts: 1261
Joined: October 19th, 2014, 1:35 pm
Location: UK
eBay: NA

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by zak »

The test menu on SH3 boards also gives you the option to move the picture around without playing with your chassis.
User avatar
SuperPang
Master or Universe
Posts: 10185
Joined: August 16th, 2008, 2:45 pm
Location: UK
Contact:

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by SuperPang »

I really don't think all 29T's do this.
User avatar
grantspain
Tech Head
Posts: 4572
Joined: August 17th, 2008, 4:23 pm
Location: down south

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by grantspain »

29t is virtually identical to su , longer neck card cables,degauss connector is other way around and thats about it- plus a protective cover under the chassis
User avatar
emphatic
Breastfeeds when required
Posts: 6219
Joined: April 7th, 2009, 4:14 pm
Location: Alingsås, Sweden
eBay: jorgen_sjolander
Initials: JOR

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by emphatic »

zak wrote:
October 19th, 2018, 5:37 pm
The test menu on SH3 boards also gives you the option to move the picture around without playing with your chassis.
This can be it, guys. Make sure your source video is centered.
User avatar
Rezwalker
Posts: 23
Joined: March 26th, 2012, 2:01 am
Location:

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by Rezwalker »

trying that at once
User avatar
Rezwalker
Posts: 23
Joined: March 26th, 2012, 2:01 am
Location:

Re: Egret 2 issue with SH3 board

Post by Rezwalker »

Alright after checking in the test menu
i saw with the cross dot that my screen was not centered so i tweek it a bit and NO MORE BLACK LINE in mushi

then i tested it with my ddp dfk bl and same thing no more black like after i fix it under the cross dot menu

:awe: :D :awe: :D

THX A LOT FOR the Help guys
thx a TON !

Rez
Post Reply