MS8 18A. It misses a wire..

For monitor related issues
Forum rules
ArcadeOtaku forum introduction & rules
User avatar
erzane
Not Made In Japan
Posts: 366
Joined: August 23rd, 2008, 12:52 pm
Location: Switzerland

MS8 18A. It misses a wire..

Postby erzane » December 26th, 2017, 6:00 pm

Just discovered that a brown wire is missing on the 6pin connector who goes to the jamma to give image, but I didn't notified any bad result on it. It looks like somebody cutted it. Should I replace?
Image
Image
User avatar
grantspain
Tech Head
Posts: 4723
Joined: August 17th, 2008, 4:23 pm
Location: down south

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby grantspain » December 26th, 2017, 6:32 pm

its vertical sync, very few game boards need it
User avatar
erzane
Not Made In Japan
Posts: 366
Joined: August 23rd, 2008, 12:52 pm
Location: Switzerland

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby erzane » December 26th, 2017, 7:11 pm

Thanks
Can you tell me into which pin of the jamma harness should this wire goes?
User avatar
nem
Posts: 890
Joined: August 17th, 2008, 6:59 pm
Location: Finland

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby nem » December 26th, 2017, 9:35 pm

There's no pin on the jamma harness for vertical sync.
User avatar
erzane
Not Made In Japan
Posts: 366
Joined: August 23rd, 2008, 12:52 pm
Location: Switzerland

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby erzane » December 26th, 2017, 11:26 pm

nem wrote:There's no pin on the jamma harness for vertical sync.

This shouldn't work? So where to connect this wire?
Image
User avatar
PrincessPrinPrin
Posts: 372
Joined: April 7th, 2011, 4:00 pm
Location: Pordenone, Italy
eBay: *mkl*

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby PrincessPrinPrin » December 27th, 2017, 3:18 am

Nothing is missing. There's just one sync wire from the jamma connector and that's composite sync (H+V). It's normal to send that to the H sync pin on the monitor input header and leave the V sync pin unconnected. Lots if not all monitors are like that and btw do you have sync problems? No, so what are you trying to fix?
Im running games with a vga to tv converter on my Shangai Novel, with composite and it looks amazing, Im not interested in RGB or Scart.

- anonymous
User avatar
erzane
Not Made In Japan
Posts: 366
Joined: August 23rd, 2008, 12:52 pm
Location: Switzerland

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby erzane » December 27th, 2017, 2:23 pm

Manfacture don't cut any wire. To me it's a missing wire cutted by the last owner, so I just want to make as was at basis.
User avatar
grantspain
Tech Head
Posts: 4723
Joined: August 17th, 2008, 4:23 pm
Location: down south

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby grantspain » December 27th, 2017, 3:56 pm

most looms do not have this wire, if it did then it would terminate in an interconnector and go nowhere- I think you are being a bit ocd
User avatar
erzane
Not Made In Japan
Posts: 366
Joined: August 23rd, 2008, 12:52 pm
Location: Switzerland

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby erzane » December 27th, 2017, 9:56 pm

How wonderfull is it to be an ocd ahahahah. It's your opinion, not mine. But everybody has his weird sides.
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 13735
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS
Contact:

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby cools » December 28th, 2017, 5:04 am

If it's not broken, fix it until it is broken.
pubjoe wrote:Knowing kernow has hardened me.
User avatar
yosai
280bpm's too slow
Posts: 3938
Joined: August 17th, 2008, 5:00 pm
Location: London

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby yosai » December 28th, 2017, 1:15 pm

:lol:
kernow wrote:I'd have my mouth on her **** quicker than a tramp on chips
User avatar
copados33
Posts: 389
Joined: March 20th, 2013, 1:30 pm
Location: Uruguay South America
eBay: psycho-q

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby copados33 » December 28th, 2017, 8:00 pm

I don't know how to fix this, but I'm amazed with erzane's drawing skills.
User avatar
erzane
Not Made In Japan
Posts: 366
Joined: August 23rd, 2008, 12:52 pm
Location: Switzerland

Re: MS8 18A. It misses a wire..

Postby erzane » January 5th, 2018, 6:49 am

copados33 wrote:I don't know how to fix this, but I'm amazed with erzane's drawing skills.

Thanks 8-)

cools wrote:If it's not broken, fix it until it is broken.

Familiar :lol:

I would like to fix this issue since (if I wait some days - after a break - before starting the cab) the image take time to be stable.
If I wire this V sync like this, can I have a problem or is it safe to try?
Image

Return to “Monitor Q&A”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users