Probably a stupid question but...

Arcade cabinet hardware and accessories
User avatar
mufunyo
Posts: 677
Joined: August 21st, 2008, 12:26 am
Location: Eindhoven, NL
eBay: mufunyo
Initials: MUF

Re: Probably a stupid question but...

Post by mufunyo » October 7th, 2008, 9:04 pm

Oh, I forgot to mention that the old Type-X (so not X+ or X2) has a second video output with a sticker that says "15KHz" on it, but I haven't managed to get anything useful out of that on my own Type-X, maybe my game doesn't support it or I'm doing something wrong. A downscanner is the most sensible option but I just thought I'd mention it.

EDIT: Pic:

Image
Image

User avatar
Shady994
Please Continue...
Posts: 405
Joined: September 6th, 2008, 4:10 pm
Location: Beds.
eBay: lmstolton
Initials: SDY

Re: Probably a stupid question but...

Post by Shady994 » October 7th, 2008, 11:26 pm

Mr-Megalo wrote:actually I bought an Averkey 300 years ago brand new for £99
Didn't realise they were making them back then!

ZING! :lol:

User avatar
Bigsasquatch
Posts: 112
Joined: August 20th, 2008, 2:13 am
Location: Stoke-on-Trent

Re: Probably a stupid question but...

Post by Bigsasquatch » October 8th, 2008, 6:33 pm

or I'll swap my AWSD for your E2 ? :awe:

BIG S

User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 14830
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: Probably a stupid question but...

Post by kernow » October 8th, 2008, 6:49 pm

Bigsasquatch wrote:or I'll swap my AWSD for your E2 ? :awe:

BIG S
:lol: :awe:

not a bad idea if he wants the hi rez stuff really, but no easy-tate! :(
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee

User avatar
skykid
1-ALL DOJ doesn't count.
Posts: 867
Joined: August 19th, 2008, 12:07 pm
Location: China

Re: Probably a stupid question but...

Post by skykid » October 8th, 2008, 8:27 pm

Bigsasquatch wrote:or I'll swap my AWSD for your E2 ? :awe:

BIG S
I need rotate mech!
Always outnumbered, never outgunned.
SuperPang wrote: Where DOJ rapes you, DFK grabs your boob then runs away.

User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 14830
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: Probably a stupid question but...

Post by kernow » October 8th, 2008, 8:29 pm

wait for the ports of XII and SF4 dude, you know it makes sense.

big HDTV, a PS3 and a VSHG = win
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee

User avatar
skykid
1-ALL DOJ doesn't count.
Posts: 867
Joined: August 19th, 2008, 12:07 pm
Location: China

Re: Probably a stupid question but...

Post by skykid » October 8th, 2008, 10:22 pm

kernow wrote:wait for the ports of XII and SF4 dude, you know it makes sense.

big HDTV, a PS3 and a VSHG = win
Well I've picked up an I/O - the thing is, as arcade hardware gets more advanced and goes all HD, don't you think it's a wise investment? Even if I end up waiting five years until SF5 is out and I can get IV for the cab for cheap and I'll have the equipment needed to run it.

What do you think? :?:
Always outnumbered, never outgunned.
SuperPang wrote: Where DOJ rapes you, DFK grabs your boob then runs away.

User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 14830
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: Probably a stupid question but...

Post by kernow » October 8th, 2008, 10:39 pm

I think ... 'no'
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee

User avatar
skykid
1-ALL DOJ doesn't count.
Posts: 867
Joined: August 19th, 2008, 12:07 pm
Location: China

Re: Probably a stupid question but...

Post by skykid » October 8th, 2008, 10:58 pm

kernow wrote:I think ... 'no'
Oh. :(
Always outnumbered, never outgunned.
SuperPang wrote: Where DOJ rapes you, DFK grabs your boob then runs away.

User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 14830
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: Probably a stupid question but...

Post by kernow » October 8th, 2008, 11:02 pm

I think to be really appreciated it has to be in an HD cab man , the hoops you're going to jump through - combined with the expense all to run it in an egret 2 just isn't worth it. You're better off waiting till a home port comes out, and even shoehorning the PC port into the cab.

Up to you though, its your money, although I wouldn't expect you to be playing any time soon unless you have a LOT of spare money to be chucking around.

I'd wait for the port, simply because it has more characters, you won't just be playing it one player, it has online play, training mode, and will look pretty much identical in HD anyway.

Whats the point of running it 15KHz in 4:3 ratio? none really.
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee

User avatar
skykid
1-ALL DOJ doesn't count.
Posts: 867
Joined: August 19th, 2008, 12:07 pm
Location: China

Re: Probably a stupid question but...

Post by skykid » October 9th, 2008, 1:28 am

kernow wrote:I think to be really appreciated it has to be in an HD cab man , the hoops you're going to jump through - combined with the expense all to run it in an egret 2 just isn't worth it. You're better off waiting till a home port comes out, and even shoehorning the PC port into the cab.

Up to you though, its your money, although I wouldn't expect you to be playing any time soon unless you have a LOT of spare money to be chucking around.

I'd wait for the port, simply because it has more characters, you won't just be playing it one player, it has online play, training mode, and will look pretty much identical in HD anyway.

Whats the point of running it 15KHz in 4:3 ratio? none really.
You have a point dude. I just like the idea of, well, playing fighting games on cabs. I never really liked balancing sticks on my knees the same way - but then without playing in true 16:9 that's going to suck and I really didn't factor that in.

I'll see how it goes. The I/O may still prove worthy, especially if I can grab some cheap Naomi stuff. If not - well, it may be for sale again in the future! ;)
Always outnumbered, never outgunned.
SuperPang wrote: Where DOJ rapes you, DFK grabs your boob then runs away.

User avatar
markedkiller78
Pony fucker
Posts: 7341
Joined: August 17th, 2008, 6:53 pm
Location: Glasgow
eBay: markedkiller78
Initials: MAL

Re: Probably a stupid question but...

Post by markedkiller78 » October 9th, 2008, 8:56 am

skykid wrote: You have a point dude. I just like the idea of, well, playing fighting games on cabs. I never really liked balancing sticks on my knees the same way - but then without playing in true 16:9 that's going to suck and I really didn't factor that in.

I'll see how it goes. The I/O may still prove worthy, especially if I can grab some cheap Naomi stuff. If not - well, it may be for sale again in the future! ;)
You'll be able to pick up CvS & a Naomi mobo for £40-50, VF4 evo & N2 for £150. GD rom setups are still pretty expensive, but the games are cheap as chips.

As I was saying in another thread " I think you would be mad to shell out that kind of money (no idea what it’ll cost on release) for KOF12 to run it on an E2, just my opinion of course.

The way I see it you could grab an AWSD, mobo & kof XI cart for £800."

I still stand by it. You can pick up KOFXI & an AW mobo for <£250. It's a good game, or at least I like it
Image

User avatar
markedkiller78
Pony fucker
Posts: 7341
Joined: August 17th, 2008, 6:53 pm
Location: Glasgow
eBay: markedkiller78
Initials: MAL

Re: Probably a stupid question but...

Post by markedkiller78 » October 9th, 2008, 8:57 am

kernow wrote:big HDTV, a PS3 and a VSHG = win
That's my exact setup :) well if yu call 40" big by todays standards
Image

User avatar
skykid
1-ALL DOJ doesn't count.
Posts: 867
Joined: August 19th, 2008, 12:07 pm
Location: China

Re: Probably a stupid question but...

Post by skykid » October 9th, 2008, 11:04 am

Yeah, I'm not planning to get a Type X tomorrow or anything. I was just wondering what I'd need to get such stuff running in the cab.
But Naomi is just as cool!
Always outnumbered, never outgunned.
SuperPang wrote: Where DOJ rapes you, DFK grabs your boob then runs away.

User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 14830
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: Probably a stupid question but...

Post by kernow » October 9th, 2008, 11:06 am

I would only consider a TX2 if I had a vewlix to run it in, and then I'd wait for the home ports anyway. :)
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee

Post Reply