Trying to run a system 18 on a Sega blast and 2930 chassis

Arcade cabinet hardware and accessories
Post Reply
8bitforlife
Posts: 16
Joined: March 27th, 2018, 6:28 am
Location: Kapaa Kauai Hawaii
eBay: Emulat0r
Initials: RB.

Trying to run a system 18 on a Sega blast and 2930 chassis

Post by 8bitforlife » February 8th, 2019, 6:25 am

Trying to run a system 18 on a Sega blast and 2930 chassis. I'm getting sync problems. It works on my Has but not my blast.

I'm not the most knowledgeable about wiring stuff but if you know how to fix this pictures showing me how to fix this would be best. Ty

User avatar
DaveyD
Posts: 265
Joined: December 9th, 2014, 7:14 am
Location: Grimsby, UK
eBay: Dr_Daph
Initials: DPD

Re: Trying to run a system 18 on a Sega blast and 2930 chassis

Post by DaveyD » February 8th, 2019, 7:59 am

Is there a jumper you have to manually change for the resolution on that monitor?

User avatar
nem
Posts: 1400
Joined: August 17th, 2008, 6:59 pm
Location: Finland

Re: Trying to run a system 18 on a Sega blast and 2930 chassis

Post by nem » February 8th, 2019, 2:58 pm

Yes, there is. It's on the upper right corner of the remote. Three really small dipswitches. You want it on 15khz and AMP for System 18.

If those are set correct, then you need to pull out the monitor and adjust H.H 15 pot (horizontal hold).

Post Reply