What <29" cabs use euro-size tubes?

Arcade cabinet hardware and accessories
Post Reply
User avatar
PascalP
Posts: 71
Joined: August 23rd, 2015, 6:41 am
Location: Netherlands
eBay: peule_p
Initials: PPP

Re: What <29" cabs use euro-size tubes?

Post by PascalP »

Actually a 29" Japanese screen is only 27" is you measure the viewing area.
A 27" Wells Gardner screen is exactly the same size as a 29" Nanao, so maybe these are easier to find?
Image
User avatar
mufunyo
Posts: 687
Joined: August 21st, 2008, 12:26 am
Location: Eindhoven, NL
eBay: mufunyo
Initials: MUF

Re: What <29" cabs use euro-size tubes?

Post by mufunyo »

Protip: tube type numbers are standardised and metric, so an A68 tube will always fit a 29" cabinet. The letter denotes the type of industry, like medical or military. "A" means consumer market. The rest of the letters/digits also have meaning but I forgot what exactly. Anyway, with TVs you can usually peek through the ventilation grille on the back of the set to see the type number printed on the tube. That makes it easy to identify replacement tubes at thrift shops, recycling centres etc. without having to carry a ruler or screwdriver.
Image
User avatar
PrincessPrinPrin
Posts: 494
Joined: April 7th, 2011, 4:00 pm
Location: Pordenone, Italy
eBay: *mkl*
Initials: MKL

Re: What <29" cabs use euro-size tubes?

Post by PrincessPrinPrin »

Unfortunately any Japanese cab other than 29" is hard to find, highly sought after and hence very expensive. Friendly sizes in between 18-19" and 29" are 25" and 28".

Check the tube size chart here as I've mentioned what cabs are used by each size:

http://wiki.arcadeotaku.com/w/CRT_desig ... e_Tubes.29
Im running games with a vga to tv converter on my Shangai Novel, with composite and it looks amazing, Im not interested in RGB or Scart.

- anonymous
User avatar
NGAES
Posts: 146
Joined: August 28th, 2008, 5:40 pm
Location: Stockholm, Sweden

Re: What <29" cabs use euro-size tubes?

Post by NGAES »

UK built Virtua Striker and Fighter sometimes come in the 29" (A68) variation.
Looking for Super Neo 29 parts, any version - let know if you have any!
1P control panel especially.
User avatar
baddy
Posts: 390
Joined: January 28th, 2010, 12:40 am
Location: Sweden, Stockholm
eBay: irishfrog89
Initials: CHI

Re: What <29" cabs use euro-size tubes?

Post by baddy »

I've replaced my MS2931 in a blast city by a 29" Philips TV, perfect fit inside the frame, tube is 5mm closer to the bezel and requires so adapt it (haven't done it yet).
User avatar
Shadolf
Posts: 290
Joined: November 6th, 2014, 12:20 pm
Location: South Germany
eBay: 1984indigo

Re: What <29" cabs use euro-size tubes?

Post by Shadolf »

spmbx, maybe it would be an option for you to build your own candy?! I have thought a lot about that. 29" cabs I would clearly go for original cabs. But if you are capable, its easy to build a Pony Mk III type cab or something like that with Jamma and a Sony Trinitron 21" or 25". You get those easy here in the EU and they have a nice picture. You can easily stock on those TV's, they are cheap and you don't have to think about the tube fitting to your bezel and stuff. Just sayin there are other options if the main purpose is playing and you don't mind original japanese or not. Yes empathic, I hear you sayin "the forum is only for stuff originated in Japan" ;) .
User avatar
Shadolf
Posts: 290
Joined: November 6th, 2014, 12:20 pm
Location: South Germany
eBay: 1984indigo

Re: What <29" cabs use euro-size tubes?

Post by Shadolf »

I understand. What's wrong with your Astro?
Post Reply