Problems with AW and Taito X2 Mobo

PCB problems and fixes
Post Reply
User avatar
meijin
Posts: 459
Joined: March 23rd, 2012, 12:47 pm
Location: Munich, Germany

Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by meijin »

Hi,

I have a few problems with two of my mobos and I hope that someone could give me some advise.

1. Taito X2

I do not get a picture.
I had this mobo in my Vewlix in the past and it worked fine. Then I sold the Vewlix and wanted to use the X2 again on my monitor with a supergun and an i/o board (have the Sega Rev. B and a Capcom one), but I don't get a picture out of it.
The PSU, fans etc. work. If I put the USB dongle in the port the LED lights up. Also if I use the DVI port and use a HD Fury 2 to VGA, the HD Fury lights up, so I guess it get a signal.
I only hear a beep sound and that is all.

Regarding DIP switches, I tried both (2 and 4) switchend them on and off, but no change.
Also I plugged the RAM module, graphic card in/out, but also no change.

Is there anything else, which I can try?


2. Atomiswave

This works absolutely fine in 31khz mode, but 15khz to the Jamma connector only, I can get only get a very dark picture, like missing colors etc.
This is the same via the supergun or in my cabs (Aero/Impress).

Any ideas?


Thanks in advance
corey
Posts: 20
Joined: March 18th, 2016, 11:13 am
Location: australia

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by corey »

What port are you pluging the dvi cable in on your ttx2. Make sure its one of the ones on the gpu. There should be 2 together.

If thats not the issue then it could be a dead gpu. There are replace able with a normal 7900gs they just need a bios update. So dont think you need to pay 150 for one from ebay
User avatar
meijin
Posts: 459
Joined: March 23rd, 2012, 12:47 pm
Location: Munich, Germany

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by meijin »

Yes, I used both DVI plugs on the GPU.

I have a 208A mobo with a Gladiac 979GS. Are they interchangeable with any Nvidia 7900GS?

Just in case, the GPU is broken and I buy a new one, how do I do the BIOS update?
User avatar
meijin
Posts: 459
Joined: March 23rd, 2012, 12:47 pm
Location: Munich, Germany

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by meijin »

I borrowed another X2 Gladiac 979GS and tested it with my X2 unit and it worked, so the GPU is faulty.

Now I want to buy a nvidia 7900GS, but how to I do the BIOS update and where can I find the BIOS file?
User avatar
Jan
EU trade negotiator
Posts: 3839
Joined: August 17th, 2008, 7:56 pm
Location: Germany
eBay: voll gerne

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by Jan »

Pretty sure i have a 7900GS in the garage, if i find it, you may have it for free :thumbup:
penis
User avatar
meijin
Posts: 459
Joined: March 23rd, 2012, 12:47 pm
Location: Munich, Germany

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by meijin »

oh that would be awesome :awe:
User avatar
Jan
EU trade negotiator
Posts: 3839
Joined: August 17th, 2008, 7:56 pm
Location: Germany
eBay: voll gerne

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by Jan »

i`ll keep you updated, might take till WE. It is untested though.
penis
User avatar
meijin
Posts: 459
Joined: March 23rd, 2012, 12:47 pm
Location: Munich, Germany

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by meijin »

no problem, there is still some other thing I want to ask you. See PM ;)
User avatar
Jan
EU trade negotiator
Posts: 3839
Joined: August 17th, 2008, 7:56 pm
Location: Germany
eBay: voll gerne

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by Jan »

Aha ! 7800 GS though
Attachments
image.jpeg
image.jpeg
penis
corey
Posts: 20
Joined: March 18th, 2016, 11:13 am
Location: australia

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by corey »

fyi that definitely wont work in a ttx2 as its an AGP card not PCI-ex

check ebay i have picked up a few in the past for $10 with free shipping and there is a nice guide over at Arcade-Projects.com for updating the VBIOS to work with a TTX2

ps sorry for not returning to the thread earlier i forgot all about it but glad you worked out it was your GPU
User avatar
Jan
EU trade negotiator
Posts: 3839
Joined: August 17th, 2008, 7:56 pm
Location: Germany
eBay: voll gerne

Re: Problems with AW and Taito X2 Mobo

Post by Jan »

i didn`t even see that , sorry meijin .
penis
Post Reply