Page 1 of 2

Jamma not working with mvs

Posted: November 20th, 2010, 6:52 pm
by willynilly
Hi guy's. I am a bit of an arcade noob :oops: so be gentle please. My problem is this / Ive just got my self a net city arcade cab with a pcb game wrestlefest. Anyway this game works fine with no problems but when i plug in my MVS 1 slot it wont even come on! Just get a garbled screen of doom. It works fine in my old cab. Also none of my CPS2 games work either! There seems to be a few wires missing from the JAMMA connection. There's about 7 spare wires not doing nothing!( just hanging) Do they need connecting? thanks for your help in advance chaps

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 20th, 2010, 8:21 pm
by thechop
You need a Jamma pinout diagram and to check on that whats missing on your jamma harness.

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 20th, 2010, 8:34 pm
by FrancoB
Jamma pinout here if it helps :)

Image

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 20th, 2010, 8:44 pm
by LoRez
Ah,so you bought that one in Fleet,I came very close myself.You local? :)

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 20th, 2010, 9:09 pm
by willynilly
LoRez wrote:Ah,so you bought that one in Fleet,I came very close myself.You local? :)
hi ya matey. Yes thats the one. Loverly machine and chuffed to bit's with it. I'm in brum and what a mission to go down and get it, fog last night was real bad.
Do you have an idea why my MVS wont work! theres got to be a wire off some where. That diagram above is goblygook to me I did say I was a noob :oops:

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 20th, 2010, 9:32 pm
by cools

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 20th, 2010, 9:35 pm
by thechop
willynilly wrote:
LoRez wrote:Ah,so you bought that one in Fleet,I came very close myself.You local? :)
hi ya matey. Yes thats the one. Loverly machine and chuffed to bit's with it. I'm in brum and what a mission to go down and get it, fog last night was real bad.
Do you have an idea why my MVS wont work! theres got to be a wire off some where. That diagram above is goblygook to me I did say I was a noob :oops:
Perhaps a few pics would help? maybe of the topside and bottom side of the jamma harness, could see what wires are where then.

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 21st, 2010, 1:50 pm
by willynilly

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 21st, 2010, 2:34 pm
by grantspain
that's a new chinese jamma loom-they do not have the video ground on pin 14,they just link to the power ground
this may be causing the problem-some boards seem to run fine on power ground whilst others are particular on pin 14

try moving the video ground to pin 14 first and see what happens

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 21st, 2010, 3:42 pm
by Rossyra
could possibly be a low 5v as well

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 21st, 2010, 4:15 pm
by willynilly
O.k thanx guys. So what wire (colour) do I move where?

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 21st, 2010, 4:18 pm
by willynilly
Is there anyone local to me that could sort this out chaps? I'll pay you and plenty of tea to keep you going :lol: just don't want to mess this up. I'm in brum, bounville.

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 21st, 2010, 8:53 pm
by idc
Note: If I've made any errors, someone please step in and point them out! - Cheers.

Right, looking at your pics, I think this is what you need to do.

You should have a bundle of five video wires coming from your monitor (in addition to the power wires - don't mess with those!)

These five wires should be red, green, blue, white and black. The red, green, blue and white wires are already in the right places.

However, the black video ground wire isn't connected to pin 14, marked in pink, where it should be. Instead, pin 14 is empty, and the video ground wire is probably within one of the groups of black wires to the left or the right of the connector, marked as "power ground". You need to find which of the black wires is the one that's bundled with the red, green, blue and white monitor wires. Then you need to de-solder it from wherever it's connected and relocate it to pin 14.

Image

Image

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 22nd, 2010, 9:58 am
by stri9ker
Hell is that you johnny 5 from 80,s throwbacks ?
how are you buddy its sir of sirs here , just got ya self a candy cab , about time :))

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 22nd, 2010, 10:39 pm
by willynilly
stri9ker wrote:Hell is that you johnny 5 from 80,s throwbacks ?
how are you buddy its sir of sirs here , just got ya self a candy cab , about time :))
Oh yes oh yes chaplin of the moors :crazy:

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 22nd, 2010, 10:41 pm
by willynilly
Just tried another pcb (final fight) and it dont want to know!

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 22nd, 2010, 10:45 pm
by thechop
Just take your time and follow idc's instructions to the letter and it could be solved easy peasy ;)

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 27th, 2010, 9:24 am
by willynilly
Update on the problem. Ive managed to connect a ground straight from the PSU to pin 14 and all is well chaps. Thankyou for your help along the way 8-)

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 27th, 2010, 10:16 am
by thechop
I knew you could do it ;)

Re: Jamma not working with mvs

Posted: November 27th, 2010, 11:58 am
by idc
willynilly wrote:Update on the problem. Ive managed to connect a ground straight from the PSU to pin 14 and all is well chaps. Thankyou for your help along the way 8-)
Oh sweet, glad you got it sorted mate! Nice one! :)