Xbox 360 MAME

Everything Emulator related
Forum rules
ArcadeOtaku forum introduction & rules
User avatar
Red5
Posts: 685
Joined: August 14th, 2009, 6:31 pm
Location: Congleton, Cheshire
eBay: dazpaulhill
Initials: DAZ

Xbox 360 MAME

Postby Red5 » March 3rd, 2010, 8:58 pm

Anyone here using it?, started using it today.
Its very good for a first version, played all the mame cave titles without much problem, DoDon Pachi, ran VERY smooth, as did ESP and Gwange, & Fever SOS. But Progear was not as good, emulation just don't look right. I put my astro on, (stood side by side with my 360's plasma.) run it on that on through mame, and looks fine, i have never played or owned the oringinal, is it suppose to look, Cartoonyyyyyy?
:?
Image
User avatar
philbee
Posts: 261
Joined: August 18th, 2008, 11:51 pm
Location: midlands(ish) Ireland

Re: Xbox 360 MAME

Postby philbee » March 4th, 2010, 12:04 am

I use it and i love it, hopefully someone somewhere is working on the latest version 8-) . Thay also need to incorperate a favourites menu.

By the way, a regionfree patch was released yesterday, i flashed it to the xbr flash today onboard using flash360, took all of 12 secs to backup nand and appy patch. Deathsmiles runs from original disc now perfectly on my pal machine.
User avatar
emphatic
Breastfeeds when required
Posts: 6993
Joined: April 7th, 2009, 4:14 pm
Location: Alingsås, Sweden
eBay: jorgen_sjolander
Initials: JOR

Re: Xbox 360 MAME

Postby emphatic » March 4th, 2010, 2:06 pm

J-Tagging is required, or just a drive flash?
User avatar
Red5
Posts: 685
Joined: August 14th, 2009, 6:31 pm
Location: Congleton, Cheshire
eBay: dazpaulhill
Initials: DAZ

Re: Xbox 360 MAME

Postby Red5 » March 4th, 2010, 8:13 pm

Jtag is the only way.
Played some more favs today, it even manages a very good version of Dragon Blaze. :D
BUT....... the app dont have Vertical Syn option yet, so there is some tearing on the screen, but maybe its because i'm running it in HD 1080i.
I shall try the Normal definition button on the lead, to see if it affects it.

Anyone figures out how to quit to another game yet?
Image
User avatar
gargoyle67
Gateau superstar
Posts: 6500
Joined: August 22nd, 2008, 11:33 am
Location: Clacton-On-Sea init
eBay: gargoyle1967

Re: Xbox 360 MAME

Postby gargoyle67 » March 4th, 2010, 8:19 pm

Be able to do it with one of these soon :twisted:
Image
"Yeah lets all get ponys instead, wait no lol trendy cabs" Err I think you meant Ponies didn't you ?
User avatar
philbee
Posts: 261
Joined: August 18th, 2008, 11:51 pm
Location: midlands(ish) Ireland

Re: Xbox 360 MAME

Postby philbee » March 5th, 2010, 12:29 am

quit back to games list is hold left trigger and click on right thumbstick
User avatar
calium
Posts: 210
Joined: May 25th, 2009, 1:17 pm
Location: Bonn, Germany
eBay: nbcrew

Re: Xbox 360 MAME

Postby calium » March 5th, 2010, 1:11 am

does mame260 work fine with vgacable and a normal egret 3 screen? i am not sure but i think to remember that it just allows 480i,480p and 1080i or doesn't that matter? i don't wan't to kill anything.
Insert Coin
User avatar
calium
Posts: 210
Joined: May 25th, 2009, 1:17 pm
Location: Bonn, Germany
eBay: nbcrew

Re: Xbox 360 MAME

Postby calium » March 5th, 2010, 6:40 am

i want to give the emu a try today, so could anyone answer my question before? :?

i installed it today and games running fine from internal hdd. but i can't join the edit function or settings to change buttons. any idea why? i use the devkit version, should i use the retail version on jtag pal xbox?

or any other ideas why i can't enter the options?
Insert Coin
User avatar
Red5
Posts: 685
Joined: August 14th, 2009, 6:31 pm
Location: Congleton, Cheshire
eBay: dazpaulhill
Initials: DAZ

Re: Xbox 360 MAME

Postby Red5 » March 5th, 2010, 8:50 am

philbee wrote:quit back to games list is hold left trigger and click on right thumbstick


Cheers V-much m8, No wonder i could not find the correct config, using a Hori Fighting stiick, it dont have Thumbsticks, let alone the push down buttons on them (lol)
Image
User avatar
Red5
Posts: 685
Joined: August 14th, 2009, 6:31 pm
Location: Congleton, Cheshire
eBay: dazpaulhill
Initials: DAZ

Re: Xbox 360 MAME

Postby Red5 » March 5th, 2010, 8:52 am

calium wrote:does mame260 work fine with vgacable and a normal egret 3 screen? i am not sure but i think to remember that it just allows 480i,480p and 1080i or doesn't that matter? i don't wan't to kill anything.


If your monitor is 31k, then set your 360 to 640x480 while connected to a normal monitor.
Image
User avatar
Red5
Posts: 685
Joined: August 14th, 2009, 6:31 pm
Location: Congleton, Cheshire
eBay: dazpaulhill
Initials: DAZ

Re: Xbox 360 MAME

Postby Red5 » March 5th, 2010, 8:53 am

calium wrote:i want to give the emu a try today, so could anyone answer my question before? :?

i installed it today and games running fine from internal hdd. but i can't join the edit function or settings to change buttons. any idea why? i use the devkit version, should i use the retail version on jtag pal xbox?

or any other ideas why i can't enter the options?


Tiz LEft trigger and Green button.

Worked straight away for me, on me arcade stick, no need for any config changes :D
Image
User avatar
calium
Posts: 210
Joined: May 25th, 2009, 1:17 pm
Location: Bonn, Germany
eBay: nbcrew

Re: Xbox 360 MAME

Postby calium » March 5th, 2010, 4:47 pm

thx guys. one more question. is it possible to edit the options.ini for 2 snap folders? fat32 can only handle 4096 and i got over 8000 snaps. and if so, how can i do that?

at the moment it is just: snapshot_directory = game:\snap

nevermind. deleted all useless snaps. 2 hours work but now 100% complete set :awe:
Insert Coin
User avatar
slapaham
Fits in the back of a Skoda
Posts: 1104
Joined: April 9th, 2009, 10:56 pm
Location: London, UK

Re: Xbox 360 MAME

Postby slapaham » March 10th, 2010, 9:47 pm

What version is this based on? is it 0.112?
Getting out the game... Buy my cabs!!
User avatar
philbee
Posts: 261
Joined: August 18th, 2008, 11:51 pm
Location: midlands(ish) Ireland

Re: Xbox 360 MAME

Postby philbee » March 10th, 2010, 10:31 pm

yes
User avatar
Red5
Posts: 685
Joined: August 14th, 2009, 6:31 pm
Location: Congleton, Cheshire
eBay: dazpaulhill
Initials: DAZ

Re: Xbox 360 MAME

Postby Red5 » March 10th, 2010, 11:04 pm

* It's based on MAME 0.112 and is fairly easy to keep up-to-date (doesn't need any messing around with like Mameox on the xbox).
* Originally it was based on SDLMAME but I've since ported a 360 specific osd layer (so SDL for the 360 exists - as an aside I also have a port of ScummVM in the works too).
* Mame doesn't include any dynarec cpu emulation on anything other than an x86 platform. So any game that is PSX or N64 based for example doesn't run at all well.
* Most other stuff (that I've tried) runs pretty well.
Image
User avatar
slapaham
Fits in the back of a Skoda
Posts: 1104
Joined: April 9th, 2009, 10:56 pm
Location: London, UK

Re: Xbox 360 MAME

Postby slapaham » March 10th, 2010, 11:34 pm

Cheers guys! Such a long time since I've compiled a version of MAME, I forgot what a faff it was... nearly got a full set of 112 though... :D
Getting out the game... Buy my cabs!!
User avatar
calium
Posts: 210
Joined: May 25th, 2009, 1:17 pm
Location: Bonn, Germany
eBay: nbcrew

Re: Xbox 360 MAME

Postby calium » March 11th, 2010, 6:22 am

grab a new fullset and a rom rollback set. use clrmame to rebuild and you got a 112er full set :awe:
Insert Coin
User avatar
moshpit
Fantasy Zone Finder
Posts: 1197
Joined: February 19th, 2009, 9:26 pm
Location: Germany
Initials: RON

Re: Xbox 360 MAME

Postby moshpit » March 11th, 2010, 9:44 am

got to check this tonight. sweet.
WARNING! A HUGE BATTLESHIP IS APPROACHING FAST!
User avatar
slapaham
Fits in the back of a Skoda
Posts: 1104
Joined: April 9th, 2009, 10:56 pm
Location: London, UK

Re: Xbox 360 MAME

Postby slapaham » March 11th, 2010, 10:24 am

calium wrote:grab a new fullset and a rom rollback set. use clrmame to rebuild and you got a 112er full set :awe:


Sort of what I'm doing but probably in a more cack-handed way!

There is actually a 0.112 set still available via torrent if anyone requires it. ;)
Getting out the game... Buy my cabs!!
Gene
Posts: 1
Joined: August 21st, 2017, 1:18 am
Location: USA

Re: Xbox 360 MAME

Postby Gene » August 21st, 2017, 1:52 am

Red5, any chance in sharing your efforts on updating Xbox 360 mame to support a newer ROM set? Many thanks!

Return to “Emulation Q&A”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users