What mame for pgm specifically

Everything Emulator related
Forum rules
ArcadeOtaku forum introduction & rules
User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 17743
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

What mame for pgm specifically

Postby kernow » December 3rd, 2015, 6:31 pm

Ok and CPS2, Neo, maybe even SH3.

I can't be arsed to fiddle too much but I do have a rotatable screen now so I'd like some decent video options / scanlines etc.
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 13556
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby cools » December 3rd, 2015, 8:40 pm

GroovyMAME, latest. You don't need CRT_Emudriver for it to work. Best option for fooling yourself that you're playing a board.

Forget about CV1000. CPS3 is perfect SH3 though.
Image
User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 17743
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby kernow » December 3rd, 2015, 9:09 pm

Cool, I'll give it a go :)
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 13556
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby cools » December 3rd, 2015, 11:41 pm

Good time to get into it. The scanline stuff has had a really good overhaul, as has the video/audio syncing (not that that needed doing, but its more reliable across the board - no workarounds now).
Image
User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 17743
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby kernow » December 4th, 2015, 8:06 am

I'll have a go this weekend, that's a big old guide though! Might need some help / configs.

I have a dell 4:3 rotatable lcd I'll be using.
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 13556
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby cools » December 4th, 2015, 8:34 am

Which Windows? I'll have a bash on 8.1 today if I get a chance. Won't be more than a few settings in the ini file.
Image
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 13556
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby cools » December 4th, 2015, 10:34 am

Make your ini file:

Code: Select all

mame64 -cc

Change these bits to make it work nicely:

Code: Select all

gamma                     0.7
skip_gameinfo             1
disable_nagscreen_patch   0
disable_loading_patch     0
monitor                   lcd
orientation               rotate
sync_refresh_tolerance    20.0
multithreading            1
video                     d3d9ex

The gamma is personal preference although if you leave it at default you're blind. It needs to be be below 0.9 at most. Sync_refresh_tolerance is set really high so we force vsync on and avoid triplebuffer even if it'll make the game run fast, this gives perfectly smooth scrolling on a LCD.

Do this if you have a whomping GPU. The default HLSL settings are a touch bloomy and blurry, and don't have the shadow mask enabled which is crucial:

Code: Select all

hlsl_enable               1
shadow_mask_alpha         0.3
round_corner              0.1
smooth_border             0.02
vignetting                0.1
defocus                   0.1,0.0
phosphor_life             0.1,0.1,0.1
bloom_scale               0.18
Image
User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 17743
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby kernow » December 4th, 2015, 10:37 am

Nice one man

10 on my sp3
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 13556
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby cools » December 4th, 2015, 10:41 am

Just remembered I had to install DirectX stuff on here (8.1) to get it working originally.

http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=8109
Image
User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 17743
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby kernow » December 4th, 2015, 12:47 pm

Cheers
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 13556
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby cools » December 9th, 2015, 11:03 am

How did you get on?
Image
User avatar
kernow
:problem: child
Posts: 17743
Joined: August 17th, 2008, 2:01 pm
Location: Devon
Initials: KRN
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby kernow » December 9th, 2015, 1:39 pm

I just chucked mameui on to test

What front end do you use for groovy?
David... The wind blows... The wind blows... Bits of your... life awayee
User avatar
cools
Armed Police Buttrider
Posts: 13556
Joined: August 17th, 2008, 4:49 pm
Location: Wales, United Kingdom
eBay: hordarian
Initials: CLS
Contact:

Re: What mame for pgm specifically

Postby cools » December 9th, 2015, 1:42 pm

Attract Mode, with all the Hyperspin wheel art and Emumovies vids.
Image

Return to “Emulation Q&A”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users