Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

For monitor related issues
Forum rules
ArcadeOtaku forum introduction & rules
User avatar
scogon
Posts: 84
Joined: September 15th, 2008, 1:40 pm
Location: Ottawa, Canada

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby scogon » April 15th, 2012, 12:50 am

Looks like the first batch of Extended menu boards are in, patiently waiting for mine, curious to see some before and after pics!
Firewall
Posts: 9
Joined: April 4th, 2012, 11:29 am

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Firewall » April 15th, 2012, 12:33 pm

Hi
You can see on this picture the replacement of the original remote PCB by mine :
Image
User avatar
Rossyra
Supermod
Posts: 9261
Joined: February 12th, 2009, 1:24 am
Location: UK
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Rossyra » October 18th, 2012, 12:28 pm

Has anyone worked out a way of changing H Frequency on the D29C051 yet? :shifty:
Image
Firewall
Posts: 9
Joined: April 4th, 2012, 11:29 am

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Firewall » October 18th, 2012, 6:12 pm

Rossyra wrote:Has anyone worked out a way of changing H Frequency on the D29C051 yet? :shifty:


Yes, with the team of Neo Arcadia, we have try to find the hfreq autoset on this model.
We don't find anything. I thinh the autoset is only avaible on the D29CQ56.
User avatar
Rossyra
Supermod
Posts: 9261
Joined: February 12th, 2009, 1:24 am
Location: UK
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Rossyra » October 18th, 2012, 6:16 pm

Shame :( I have one PCB that causes the raster to curve slightly in the top 1-2cms. I think a H Freq adjustment is all it needs to fix.
Image
User avatar
ikaruga007
Posts: 320
Joined: May 12th, 2010, 2:01 pm
eBay: dex511
Gamertag: cobrakikikaikai
Initials: PJN
Location: Stockholm, Sweden

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby ikaruga007 » October 18th, 2012, 8:48 pm

Have you tried the pin balance top (PBT) and pin corner top (PCT) settings?
User avatar
Rossyra
Supermod
Posts: 9261
Joined: February 12th, 2009, 1:24 am
Location: UK
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Rossyra » October 18th, 2012, 8:55 pm

Yeah I did, it doesn't help. It's just one PCB, I bet if I put my MVS mobo in it would be the same though.
Image
User avatar
system11
Posts: 342
Joined: September 21st, 2008, 1:14 pm
Location: Cambridge, UK
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby system11 » December 24th, 2012, 12:12 am

Rossyra wrote:Shame :( I have one PCB that causes the raster to curve slightly in the top 1-2cms. I think a H Freq adjustment is all it needs to fix.


Can add a 'me too' here. Taito boards have the problem, and so do Data East ones. Capcom, Cave, Namco, Toaplan were all fine (tested a selection of games from each) - it's definitely a H FREQ issue.
Random blog of stuff:
http://blog.system11.org
User avatar
Rossyra
Supermod
Posts: 9261
Joined: February 12th, 2009, 1:24 am
Location: UK
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Rossyra » December 24th, 2012, 12:45 am

Maybe one day a monitor wizard will discover the way to change it, or a service manual will magically appear. :(
Image
User avatar
Kretinou
Posts: 778
Joined: December 30th, 2008, 2:45 pm
eBay: Perklorik
Gamertag: Kretinou
Initials: JIC
Location: Switzerland
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Kretinou » December 25th, 2012, 5:45 pm

system11 wrote:
Rossyra wrote:Shame :( I have one PCB that causes the raster to curve slightly in the top 1-2cms. I think a H Freq adjustment is all it needs to fix.


Can add a 'me too' here. Taito boards have the problem, and so do Data East ones. Capcom, Cave, Namco, Toaplan were all fine (tested a selection of games from each) - it's definitely a H FREQ issue.


Did you try to change the PSU or 110/220 convertor? I had this problem with some old konami boards (sunset riders for example). After changing PSU (now i've a Sun HQ), I have no more of those issues.
Image
User avatar
Rossyra
Supermod
Posts: 9261
Joined: February 12th, 2009, 1:24 am
Location: UK
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Rossyra » December 25th, 2012, 6:46 pm

I'm using a 100v Airlink and a mains filter already :(
Image
User avatar
andygeezer
Blue Skies Ahead
Posts: 3030
Joined: August 24th, 2008, 12:25 pm
Aliases: Andy
Initials: AGS
Location: Cambridge, UK
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby andygeezer » December 25th, 2012, 7:30 pm

Rossyra wrote:I'm using a 100v Airlink and a mains filter already :(

He means the sun PSU I think. To be fair I don't think tosh CRT was designed for older jam a games with odd h/v refresh rates.
Say hello to my little friend...
Image
User avatar
monouchi
Posts: 984
Joined: February 21st, 2010, 6:16 pm
eBay: monouchi_jn
Initials: BUS
Location: Sweden

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby monouchi » June 4th, 2013, 7:49 pm

Rossyra wrote:Shame :( I have one PCB that causes the raster to curve slightly in the top 1-2cms. I think a H Freq adjustment is all it needs to fix.


Add me too, just finished my AWSD with Tosh PF screen and wanted it to be my MVS cab...but no, I got that "curve". :(

...should put back the K29CQ50 in the AWSD...
User avatar
Rossyra
Supermod
Posts: 9261
Joined: February 12th, 2009, 1:24 am
Location: UK
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Rossyra » June 4th, 2013, 7:52 pm

There must be a way to change the H freq, seems crazy for there not to be.
Image
User avatar
monouchi
Posts: 984
Joined: February 21st, 2010, 6:16 pm
eBay: monouchi_jn
Initials: BUS
Location: Sweden

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby monouchi » June 4th, 2013, 7:56 pm

Rossyra wrote:There must be a way to change the H freq, seems crazy for there not to be.


Sure is, the K29CQ50 can do it in the OSD and the D29C451 has a pot for it.
But how on the D29C051...? :(
leonk
Posts: 43
Joined: February 24th, 2011, 7:25 pm

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby leonk » September 9th, 2015, 4:18 am

Are these boards still being made and sold? Or am I too late?
xga
Posts: 58
Joined: July 3rd, 2014, 12:06 pm

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby xga » September 9th, 2015, 5:06 am

I ordered 4 of them from Firewall last month. My understanding is that he made a new batch recently, so I assume he still has some left. Send him a PM and I'm sure he will reply to you.
User avatar
Milspex
Posts: 88
Joined: August 21st, 2013, 10:02 am
PSN: Milspex
Location: Eindhoven

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Milspex » December 5th, 2016, 2:55 pm

Sent him a PM. Hope he still has some
User avatar
Mokum
Posts: 528
Joined: July 27th, 2011, 8:20 am
eBay: noizer2k3
Initials: MKM
Location: Perugia, Italy

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby Mokum » December 5th, 2016, 5:42 pm

He never ever read my PM. Good luck ;)
alienmame wrote:Christ on a bike man
User avatar
KmanSweden
KmanSweden
Posts: 1592
Joined: October 13th, 2010, 10:37 am
Aliases: P373R, Kman-Sweden, Kman_Sweden
eBay: KmanSweden
Gamertag: KmanSweden
Initials: PKK
Location: Stockholm, Sweden
Contact:

Re: Toshiba Pure Flat (D29CQ56) Extended Menu

Postby KmanSweden » December 5th, 2016, 6:50 pm

I made my own extentionboard with the extra funtions. Easy with all the info in the Wiki.
Up the Irons!

Return to “Monitor Q&A”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users